Teisipäev, 13. oktoober 2009

Martsipani õunakook.



Vaja läheb:
4 dl nisujahu
100 g toasoe või
1 tk munakollane
1 sl õli
3 sl vesi
näpuotsaga soola
1 kg hapusid õunu
400 g martsipani
2 sl kartulijahu
5 tk muna
2 dl hapukoort
2 dl 20% koort
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 dl fariinisuhkrut
0,5 dl suhkrut




Sega põhja ained ühtlaseks tainaks. Mugav on seda teha köögikombainiga. Määri lahtikäiv 24-26 cm läbimõõduga koogivorm sulavõiga. Vooderda tainaga vormi põhi ja ääred servani välja. Riivi jämeda riiviga martsipan. Puhasta õunad ja lõika viiludeks. Sega riivitud martsipan tärklisega ja lao kihiti õuntega vormi. Vahusta munad, sega hulka hapu- ja kohvikoor, seejärel jahvatatud kaneel. Vala segu õuntele. Kata pealt fooliumiga ja küpseta ahjus 225°C juures 50-60 minutit. Võta kook välja ja lülita ahi grillimisrežiimile. Kata nüüd vaid koogi tainaosad fooliumiga. Sega tavaline suhkur fariinsuhkruga ja puista koogile. Pane kook ahju tagasi grillelemendi lähedale ja grilli lahtise uksega, kuni suhkur hakkab sulama. Lase vähemalt pool tundi enne laualepankut jahtuda ja raputa üle tuhksuhkruga.

Serveeri leigelt vaniljejäätise või -kastmega. Koogi kõrvale sobib ka vahukoor.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar