teisipäev, 13. oktoober 2009

Maasikašarlott.



Rullbiskviit:
4 tk muna
5 sl suhkrut
4 sl jahu
2,5 dl maasikamoosi


Täidis:
400 g vahukoort
4 sl suhkrut
80 g mascapone
1 tk laimi mahl ja riivitud koor
4 lehte želatiini
1 dl kuum vesi
400 g aedmaasikaid



1) Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sõelu jahu munamassi hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2) Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus 10–12 minutit, kuni kook on kuldpruun. Kummuta põhi köögirätikule ja eemalda küpsetuspaber.

3) Määri biskviidile maasikamoos ja rulli kokku nii, et serv jääks allapoole.

4) Määri õliga kaheliitrine kauss, siis on kooki hiljem kergem kausist kätte saada. Viiluta rullbiskviit ja vooderda kauss viiludega.

5) Riivi peene riiviga laimikoor, pigista laimist välja mahl ning sega need kokku mascarpone’ga.

6) Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega omavahel mascarpone ja vahustatud koor. Lisa poolitatud maasikad.

7) Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Seejärel pigista lehtedest välja liigne vesi, pane lehed vähesesse kuuma vette ja sega ruttu ühtlaseks. Nirista želatiin täidisesse ja sega kergelt läbi.

8) Kalla täidis vooderdatud kaussi. Aseta šarlott 4 tunniks külmkappi.

9) Enne serveerimist pista kauss korraks kuumaveevanni ja kummuta siis kook ettevaatlikult serveerimisalusele. Kaunista maasikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar