Reede, 5. veebruar 2010

Valge šokolaadi-juustutort.

Vaja läheb:
500 g maitsestamata toorjuustu
1,25 dl suhkrut
1 tl sidrunimahla
200 g valget šokolaadi
2 dl hapukoort
2 muna
1 tl vanillisuhkrut

Kate:
2,5 dl hapukoort
2 sl suhkrut

Kaunistamiseks: riivitud valget šokolaadi või värskeid puuvilju

Valmistamine:
Sulata šokolaad.(veevannil) Vahusta toorjuust, suhkur ja sidrunimahl. Lisa sulatatud šokolaad, hapukoor, munad ja vanillisuhkur, sega hästi läbi. Vala sega küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 24-26 cm läbimõõduga koogivormi ning silu pealt ühtlaseks. Küpseta 160 C juures 1 tund. Katteks sega hapukoor suhkruga ja määri tordile, küpseta veel 5-10 minutit. Lase tordil täielikult jahtuda, enne kui küpsetusvormi ääred eemaldad. Edasi pane tort vähemalt 5 tunniks, aga soovitatavalt terveks ööks külma. Kaunista vahetult enne serveerimist riivitud valge šokolaadiga või värskete puuviljadega.

Küpseta tort valmis eelmisel päeval ja kaunista vahetult enne serveerimist. Ent juustutort võib seista vabalt ka 3-4 päeva külmas nii muutub see vaid paremaks.





  • valmistusaeg 15 minutit


  • 70 minutit ahjus


  • vähemalt 5 tundi külmas


  • kümnele inimesele


1 kommentaar:

  1. nämm-nämm tundub! Tee veel, tahan ka proovida, ma ise saamatu:P.

    VastaKustuta