laupäev, 20. veebruar 2010

Hakklihatäidisega cannellonid.

Cannelloni nime kannavad Itaalias suured pastatorud ja saapamaalt pärineb siinne roogki. Kui sa poest cannelloneid ei leia, saad toidu valmistada ka lasanjeplaatidest.

  • 12 cannellonit (või 12 lasanjeplaati)

Hakklihakaste:

  • 1-2 küüslaauguküünt

  • 500 g hakkliha

  • 200 g toorjuustu

  • 1 purk (400g) purustatud tomateid

  • 1 väike purk (184g) viilutatud šampinjone

  • 2 tl punet

  • musta pipart

  • soola

Kaste:

  • 2 dl hapukoort

  • 2 munakollast

  • 2 dl kohvikoort
  • soola

  • musta pipart

  • 200 g riivitud juustu



Keeda pastatorusid (või lasanjeplaate) 8-10 minutit rohkes vees, kuhu on lisatud tilk õli ja veidi soola. Nõruta valmis pasta ning vala peale külm vesi. Samal ajal kuumuta küüslaauk pannil õlis. Lisa hakkliha ja pruunista. Lisa ka tomatikonsev ja seened, kuumuta mõni minut. Viimaks sega hulka toorjuust ja pune, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta veel 10 minutit. Täida iga pastatoru 2 sl hakklihaseguga(kui kasutad lasanjeplaate, pane igaühele täidist ja keera siis rulli). Lao rullid suurde ahjuvormi. Sega kokku kaste ning kalla rullidele, riputa peale riivitud juust. Küpseta 200C juures 20-25 minutit ehk kuni juust on saanud kauni värvi.

Neljale

Valmistusaeg: 20 minutit + 25 minutit ahjus




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar