Teisipäev, 2. veebruar 2010

Amarettotort.

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
70 g sulatatud võid

Täidis:
3 tl želatiini + 3 sl vett
2 muna
2,5 dl tuhksuhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
1 dl mandlilikööri Amaretto
1 sl sidrunist pressitud mahla
200 g maitsestamata toorjuustu
1,5 dl hapukoort
2 dl (100g) purustatud mandleid
2 dl (200g) vahukoort

Kaunistamiseks:
1 dl kakaopulbrit

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Peenesta küpsised köögikombainis või minilõikuriga peeneks puruks ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisesegu vormi põhja. Pane želatiin külma vette paisuma, seejärel sulata kuumaveevannis ja jäta veidikeseks jahtuma. Vahusta munad tuhk- ja vanillisuhkruga kohevaks vahuks. Sega munavahu hulka liköör, sidrunist pressitud mahl, toasoe toorjuust, hapukoor ning mandlipuru. Vahusta koor ja sega kõik kokku. Nirista hulka väheke jahtunud
želatiini ja sega segamini. Vala täidis vormi ja pane vähemalt 5 tunniks kuni üleöö külma.
Raputa tordile läbi sõela kakaopulbrit ning kaunista meelepäraste marjadega.

Amarettotort võidab südameid igal pool, kus seda pakutakse. Valmib kiirelt ja lihtsalt, ilma ahjus küpsetamata. Soovitavalt valmista tort eelmisel õhtul.





Tort läks minul untsu, kuna lisasin natuke vähe zelatiini. :D












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar