esmaspäev, 22. veebruar 2010

Mee-sinepikintsud lillkapsa-tomati salatiga.

Mee-sinepikintsud.

  • 4 kanakintsu või 8 kanakoiba

  • 2 sl mooniseemneid

Mee-sinepikaste:

  • 60 g sulatatud võid

  • 4 sl mahedamaitselist sinepit

  • 4 sl mett

  • 2 sl sidrunimahla

  • 1 sl paprikapulbrit
  • soola

  • pipart

Lao kanakoivad/kintsud, ilusam pool alla, küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Valmista mee-sinepikaste, segades kokku selleks ettenähtud ained. Määri kanakoibi pintsli abil kastmega ja küpseta 200C juures 15 minutit. Keera koivad ettevaatlikult ringi,nii et ilusam pool jääb peale. Määri ülejäänud mee-sinepikastmega, ning riputa üle mooniseemnetega. Pane koivad ahju tagasi ja küpseta veel 15 minutit. Serveeri keedetud riisi ja/või salatiga.



Lillkapsa-tomati-juustusalat.

  • 500 g lillkapsast

  • 200 g juustu

  • 5 keskimist tomatit

  • pool kurki

  • 1 dl lahjat majoneesi

  • 1 dl maitsestamata jogurtit

  • peotäis hakitud tilli/murulauku

  • 1 tl ürdisoola
Tükelda lillkapsas õisikuteks ja keeda neid 3 minuit. Lase jahtuda ja lõika tükkideks. Lõika tomat ja juust kuubikuteks.(võid kasutada ka riivjuustu) Sega mainitud salatiained majoneesi ja jogurtiga, maitsesta ürdisoola ning hakitud tilli või murulauguga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar