reede, 30. august 2013

šarlott

Üldiselt ma tarretatud torte teha ei armasta, sest ei ole minul seda sõbrasuhet želatiiniga -
küpsetamine on ikka palju lollikindlam variant.
Siis aga ahvatles mind üks retsept tegema šarlotti. Kuna minu biskviidi retsept on täisa lollikindel siis proovisin järgida seda olemasolevat retsepti ja minna ehku peale välja. Nii ma siis selle rullbiskviidiga vastu taevast lendasingi. Kahjuks oli mul kodus täpselt 5 muna ja laste kõrvalt poodi rutata ka ei saanud, et uus laar biskviiti küpsetada.
Biskviit tuli selline tugev ja veidi munane. Õnneks süüa kõlbas hästi aga teinekord tuleb ikka enda kainet mõistust kasutada. :)

Retsept siis järgmine:

Biskviit:

5 muna
5 sl suhkrut
2,5 sl jahu
2,5 sl tärklist

Biskviidi määrimiseks moosi (kasutasin vaarikamoosi)




Kreem:

800 g ahjuõuna jogurtit
200 ml rõõska koort

0,5 dl suhkrut
8 želatiinilehte
1 dl piima

 

Valmistamine:

Vahusta munad suhkruga. Sõelu juurde jahu ja tärklis. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-10 minutit.
Kummuta biskviit veidi märjaks piserdatud küpsetuspaberile ja eemalda pealmine küpsetuspaber. Niisuta ka eemaldatud küpsetuspaber veega ja aseta uuesti biskviidile. Lase jahtuda.
Määri jahtunud biskviidile moosi ja keera ettevaatlikult rulli. Tõsta tunniks külmkappi tahenema.

Lõika rullbiskviit viiludeks. Vooderda kauss toidukilega, et kook hiljem hõlpsasti kätte saada. Aseta biskviidiviilud korrapäraselt kausi põhja ja servadele.

Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Kreemi jaoks vahusta koor. Sega vahukoor õrnalt jogurti hulka. Maitsesta suhkruga. Pigista želatiinilehed kuivaks, lahusta soojendatud piimas. Vala želatiinivedelik ettevaatlikult jogurtisegu hulka.(ise kiirelt vispeldades, et želatiin tükki ei tõmbaks. želatiin peab olema SOE)  Vala segu biskviidirullidega vooderdatud vormi, kata peale toidukilega ja tõsta 3-4 tunniks külmkappi või kuni kreem on tarretunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar