Kui valitseb suvikõrvitsa uputus siis tasub proovida just seda pastat.
Vaja läheb:
- soola ja pipart
- 1 suurem suvekõrvits
- 500 g pennesid (või spagette või tagliatellesid)
- 4 kollast munarebu
- 100 ml vahukoort
- 2 peotäit riivitud parmesani juustu
- 12 mõnusat pancetta singi viilu (ma kasutasin tavalist suitsusinki)
Valmistamine:
- Pane pasta soolatatud vette keema. Keeda täpselt nii kaua kui pakendil olev juhis kirjeldab.
- Eemalda suvekõrvitsal koor ja lõika mõnusateks tükkideks.
- Carbonara jaoks pane munakollane, koor ja pool parmesanist ühte kaussi. Sega kahvliga segamini.
- Võta suur praepann (35m läbimõõduga oleks täitsa okei) ja aja ta
kuumaks. Vala peale mõnus kogus oliiviõli ning prae sink tumepruuniks.
- Lisa hakitud suvikõrvits ja 2 näpuotsa täit pipart.
- Prae kogu kupatust kuni suvikõrvits muutub kergelt kuldset värvi.
- Kui pasta on keedetud, siis kurna see nii, et natuke (0,5 tassi täit) keeduveest jääks alles.
- Peale kurnamist vala kohe pasta pannile, kus peekonit ja suvikõrvitsat praadisid. VÄGA OLULINE ON NÜÜD PANN TULELT ÄRA VÕTTA!
- Lisa carbonara segu ning sega kõik hästi segamini.
- Sinu superhea carbonara on nüüd valmis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar