teisipäev, 6. august 2013

Kohupiima-keefirikattega õunakook

Taigen:

200 g võid
4 dl jahu
4 spl suhkrut
2 muna
1/4 tl soola

Või vahustada suhkru ja soolaga, lisada ühekaupa munad ja lõpuks jahu. Tegin seda köögikombainis. Taigen laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 15 minutit 175 kraadise eelkuumutatud ahju alumises vahes.

Kate:

2 l puhastatud, kooritud õunatükikesi
500 g kohupiima
4 dl keefiri
6 muna
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl jahu

Katte tegemiseks eraldada munakollased valgetest. Munavalged vahustada kõvaks vahuks, munakollased vahustada suhkru ja vaniljesuhkruga heledaks vahuks. Kohupiimale lisada keefir, munakollasevaht, jahu, segada läbi, lõpuks lisada ettevaatlikult munavalgevaht.

Eelküpsetatud põhjale laotada 1 liiter õunatükke, nende peale valada kate ja see omakorda katta teise liitri õunatükkidega. Nüüd koos kattega küpsetada 45 minutit ahju keskmises vahes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar