pühapäev, 5. september 2010

Pitsarull.

Traditsioonilisele pitsale on antud uus vorm. Uues kuues küpsetis jääb mahlane ja seda saab süüa ka näpu vahelt, eriti hea on see ahjusoojana. Pitsarulli täidiseks võivad olla traditsioonilise pitsa katteained, kuid mitte liiga suurte tükkidena või liiga vedelal kujul.

Vaja läheb:
Taigen

25 g presspärmi
1 tl soola
2 sl suhkur
2,5 dl soe vesi
1 tk muna
0,5 dl õli
8 dl jahu


Täidis

400 g hakkliha
1 tk sibul
sool, pipar
pitsamaitseaine
1 väike purk (227g) ananass (purustatud)
300 g riivjuust
ketšup

Sega toasoe pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa soe vesi, muna, õli ja jahu. Sega segamini ja sõtku seni, kuni saad ühtlase tainapalli. Vajadusel lisa veel jahu. Jäta 1 tunniks sooja rätiku alla kerkima. Kuumuta ahi 200 kraadini. Täidise tegemiseks prae lahtinäpitud hakkliha pannil koos hakitud sibulaga. Maitsesta soola, pipra ja pitsamaitseainega. Rulli tainas ristkülikuks ja määri peale ketšupit. Siis jaota õhukese kihina peale hakkliha, purustatud ananass ja 2/3 riivjuustust. Keera tainas rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 20 minutit või kuni pitsarull on saanud kauni kuldkollase värvi. Pintselda pitsarull veega üle ja jäta hetkeks rätiku alla jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar