kolmapäev, 22. september 2010

Seene-suvikõrvitsapirukas.

Serveeri pirukas ahjusoojalt koos värske salatiga. Imemaitsev saab roog kukeseente, aga ka muude värskete metsaseentega.
Mina kasutasin oma pirukas kuuseriisikaid.

Tainas:3 dl jahu
150 g või
1 muna
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit

150 g võid

1 muna
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbe

Täidis:


250 g kukeseeni
1 sibul
2 küünt küüslaauku
sool, pipar
400 g suvikõrvitsat
200 g kodujuustu
2 muna
1 dl rõõsk koor 10%
100 g riivjuustu
100 g hallitusjuustu

250 g seeni (omal valikul)
1 sibul
1 küüs küüslauku
sool, pipar
400 g suvikõrvits
200 g kodujuustu
2 muna
1 dl rõõsk koor 10%
150 g riivjuustu
100 g sinihallitusjuustu

Sega komponendid ühtlaseks tainaks, suru 26 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Prae seened hakitud sibula ja küüslauguga läbi, maitsesta soola ja pipraga. Lisa kuubikuteks lõigatud suvikõrvits ja prae veel mõni minut. Jahuta, sega juurde kodujuust, munad ja koor. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Puista üle riivitud juustuga. Kõige peale pudista sinihallitusjuust. Küpseta ahjus veel 20-25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar