kolmapäev, 22. september 2010

Peidetud munaga pikkpoiss.

Vaja läheb:

600 g hakkliha
3 tl sibulahelbeid
soola, pipart
1 muna
5 keedetud muna
75 g hapukoort
3 sl riivsaia

Rösti kuival kuumal pannil kergelt sibulahelbeid. Sega hakkliha röstitud sibulahelveste, hapukoore, muna ja riivsaiaga. Maitsesta soola ja pipraga.

Tee hakklihasegu pooleks ning vormi kätega see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ca 1cm paksuseks ristkülikuks. Lõika keedetud ja kooritud munadel ära valged otsad (nii saad need ilusti üksteise kõrvale ritta paigutada) ning aseta need ristkülikuks voolitud hakklihamassile. Seejärel kata ülejäänud hakklihaseguga, nii et munad jäävad ilusti keskele. Näpi otsad korralikult kinni ning vooli kätega vorsti-kujuliseks. Paki pikk poiss fooliumisse, jättes selle pealt avatuks. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. ( Minul läks küpsetamiseks 40 minutit)




Retsept pärineb Kokkama Ragnega blogist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar