Reede, 10. september 2010

Hakklihalasanje, see klassikaline.

Klassikaline lasanje, mille jaoks valmistatakse eraldi hakkliharaguu ning juustukaste.

Koostis:

250g lasanjeplaate

Hakklihakaste:

400-500g hakkliha
1 hakitud sibul
400 g purustatud tomateid
1 paprika
1 puljongikuubik
2 dl vett
soola
musta pipart

Juustukaste:

50 g võid
1 dl nisujahu
1 l piima
soola
musta pipart
100g juustu

Valmistamine:
Valmista hakklihakaste
Pruunista pannil hakkliha, sibul ja paprika. Lisa puljongikuubik ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10 minutit.

Valmista juustukaste
Sulata potis või, lisa jahu. Lisa vähehaaval piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 3 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust.Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet.Korda 3-4 korda, kuni toiduained on otsas.Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu.Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30-40 minutit. Enne serveerimist lase veerand tundi seista - siis on lasanjet parem lõigata.

Head isu!!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar