kolmapäev, 22. september 2010

Sokolaadi-puuviljakeeks.

Suur kogus Kreeka pähkleid ja šokolaadi annavad sellele küpsetisele eriti hea maitse. Soovi korral võid šokolaadiglasuuriga kaetud keeksi kaunistada ka pohlade või muu meelepärasega.

Vaja läheb:

200 g võid
3 dl suhkrut
3 muna
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
3 sl kakaopulbrit
2 dl piima
100 g tumedat šokolaadi
100 g kreeka pähkleid
Mina panin keeksi datleid (muudavad koogi mõnusalt mahlaseks), mustikaid, kuivatatud ananassi ja vel palju kuivatatud puuvilju. Lase aga fantaasial lennata.

Glasuur:

200 g šokolaadi

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Ühenda jahu küpsetuspulbri, vanillsuhkru ja kakaoga, sega kuivained vaheldumisi piimaga võivahu hulka.
Lisa ka tükeldatud šokolaad ja pähklid. (ja teised puuviljad) Sega ühtlaseks tainaks ning vala võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 175kraadises ahjus 50–60 minutit. Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja.
Sulata glasuuri jaoks kuumaveevannil šokolaad.


Kuna minul keeksivormi ei ole tegin koogi tavalisse lahtikäivasse vormi.

2 kommentaari: