Vaja läheb:
2 pakki Mesikäpa Dopsi küpsiseid
400 g toorjuustu
2 dl suhkrut
3 muna
100 g hapukoort
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
1 tl sidrunimahla
veidi soola
Kaunistuseks 1pk väikeseid šokolaadiküpsiseid. Soovi korral võid kasutada glasuuriks vahukoort või toorjuustukreemi.
*Mina tegin pool kogusest Amarula koorelikööriga
Valmistamine:
Eelsoojenda ahi 160 kraadini. Keera Mesikäpa küpsiste pooled lahti ja aseta küpsis, kreem üleval, sobiva suurusega (muffini)vormi põhja.Sellest saab koogikeste põhi. Eemaldava põhjaga või silikoonist vormidest on koogikesi hõlpsam kätte saada.
Hõõru toorjuust suhkruga ühtlaseks, lisa ükshaaval munad, seejärel hapukoor, vanilliessents, sidrunimahl ja vajadusel veidi soola, kui toorjuust ei ole soolane. Haki 5-6 küpsist peeneks ja lisa saadud puru täidise hulka.
Jaota täidis küpsisepõhjadele, täites vormi kahe kolmandiku ulatuses. Küpseta 20-30 minutit, lase täielikult jahtuda ja eemalda siis vormidest. Soovi korral kaunista glasuuri ja väikeste šokolaadiküpsistega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar