Sügavpunane, õrna mandlinüansiga tarretis ja šokolaadiselt rammus koorekiht murrab igasuguse vastupanu.
Tarretis:
250 ml nõrutatud kirsse
250 ml kirsimahla
1 sl suhkrut
0,5 tl mandliessentsi
10 g želatiini
Panna cotta:
300 ml vahukoort
0,5-1 vanillikauna seemneid
75-100 g valget šokolaadi (mina kasutasin Odense šokolaadinööpe)
peotäis mandlilaaste
0,5 tl želatiini
Siia panin kirja Oma Maitse originaalretsepti, kuid mina kasutasin mandliessentsi asemel mandli likööri, vanillikauna asemel vanillisuhkrut ja mandlilaastud jätsin välja. Magustoit tuli tõesti väga maitsev.
Tarretiseks paisuta želatiin sortsu külma veega. Mõõda kirsid 250-milliliitrisesse anumasse ja vala peale nii palju mahla, et see kirsid kataks. Kuumuta kirsid, mahl ja suhkur keemiseni. Lisa mandliessents. (mandli liköör) Tõsta tulelt ja sega sulka paisunud želatiin. Jaga vormidesse ja tõsta paariks-kolmeks tunniks külmkappi.
Kui tarretis on tahkunud, valmista panna cotta. Paisuta želatiin sortsu külma veega. Aja vahukoor koos poolitatud vanillikauna ja sealt vedelikku kraabitud seemnetega (või vanillisuhkur) keskmisel kuumusel keema. Keera kuumus maha, õngitse vanillikaun välja, aga ära veel potti tulelt tõsta. Lisa tükeldatud šokolaad. Sega želatiin 4 sl kuuma veega, kuni see lahustub. Nõrista želatiin vahukoore- šokolaadisegu sisse. Kui soovid veidi krõmpsuvat tekstuuri, lisa peotäis mandlilaaste. Sega hoolikalt läbi ja lase pisut jahtuda, seejärel tõsta vormidesse tarretise peale. Jäta veel mõneks tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.
Allikas: Oma Maitse aprill 2012
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar