Reede, 11. mai 2012

Hakklihaasanje

Vaja läheb:

200-300 g riivjuustu
Pealeraputamiseks parmesani juustu
Lasanjeplaate (Barilla, Panzani)

Hakklihasegu:

400 g hakkliha
400 g purustatud tomateid ürtidega (nt. pune e. oregaano + basiilik)
1 sl tomatipastat
150 g shampinjone
1 suurema porru valge osa (või sibulat)
1 punane paprika
soola
basiilikut (värskega on eriti hea)
musta pipart või soolata piprasegu

Kaste:

0,5 l piima
2 sl võid
1 sl jahu

Hakklihasegu:
Hakkliha praadida paprika, porru, seente ja maitseainetega läbi, hautada purustatud tomatiga ja panna oma järge ootama. Maitsestada tugevamini kui harilikult, sest pastatooted imevad maitsed enda sisse. Kuivatatud basiilik lisa koos tomatiga, värske alles siis, kui võtad panni tulelt ära.

Kaste:
Kuumutada poti põhjas või. Riputada kuuma rasva sisse energiliselt segades jahu, natuke kuumutada. Lisada vähehaaval segades piim. Maitsesta. Keeta paar minutit pidevalt segades. Jätta kaste oma järge ootama.

Edasi:
Laduda kandilisse vormi vaheldumisi hakklihasegu, riivjuust, lasanjeplaadid (kihid üksteise suhtes risti). Iga kihi vahele kallata kaset, mis muidu pärast ei imendu ühtlaselt. Alumiseks kihiks jääb hakkliha ja ülemiseks riivjuust. Kõige peale panna Parmesani laastusid (võib ka peenelt riivida). Lõpuks peab kaste plaate katma.
Küpsetada 200-225 kraadi juures, kuni enamik kastmest on imendunud (u 45 min).

Allikas: Pisike ja Pisut Segi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar