Maapähklivõid valmistatakse kooritud ja röstitud
maapähklist ehk arahhisest. USAs väga populaarne laste seas.
Need maapähklivõi küpsised maitsevad nagu halvaa ja on mõnusalt muredad.
Vaja läheb:
125 g pehmet võid
200 g pruuni roosuhkrut
1 muna
0,5 tl vanilliekstrakti
200 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
300 g maapähklivõid
Hõõru või ja suhkur heledaks kreemiks. Lisa muna ja vanilliekstrakt, sega hoolsalt läbi. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja sooda, lisa tainasse. Viimasena sega õrnalt hulka (mida vähem segamist, seda muredamad küpsised) maapähklivõi.
Veereta käte vahel 20 pallikest, tõsta kahele ahjuplaadile nii, et pallikeste vahele jääks parajalt ruumi. Vajuta kahvliga lamedaks, kahvel jätab küpsistele ka ilusad triibud. Küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni küpsised on saanud kuldse tooni. Nad võivad ahjust võttes tunduda pehmed, aga ärge muretsege, jahtudes see pehmus kaob.
Allikas: Siit nurgast ja sealt nurgast
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar