reede, 18. mai 2012

Rabarberi-maasika ja toorjuustu täidisega kook

Kuulutame rabarberi ja maasika hooaja avatuks. Siin üks silmailu pakkuv kevadike kook.

Põhi:
180 g Kalevi vaniljeküpsiseid
50 g võid
50 ml Amarula koorelikööri
Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või. Sega purustatud küpsised võiga ja kreemlikööriga ning suru saadud mass küpstuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale.  Aseta külma.
 
Toorjuustutäidis:
600 g toorjuustu (toasooja)
4 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 spl maisitärklist
Sega toasooja toorjuustu sisse suhkur, vaniljesuhkur ja siis ükshaaval munad. Viimasena sõelu sisse maisitärklis ning sega kuni mass on ühtlane.
 
Rabarberi-maasika täidis:
200 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit (kevadised noored rabarberid võivad koorimata jääda)
200 g tükeldatud maasikaid
50 ml Amarula koorelikööri
2 spl maisitärklist
1 dl suhkrut
50 g võid
 
 
Tõsta potti rabarber, maasikad, kooreliköör ja suhkur. Keeda vaiksel tulel ca 10 minutit kuni rabarber hakkab lagunema. Püreeri saumikseriga. Sega paar lusikatäit saadud massi maisitärklisega ning kalla saadud segu siis potti tagasi. Pidevalt segades kuumuta, kuni segu pakseneb ja muutub läbipaistvaks. Sega juurde või. Kata toidukilega ning lase jahtuda.
Kalla koogivormi küpsisepõhja peale vaheldumisi toorjuustutäidist ja rabarberi-maasika täidist. Sega mõne liigutusega täidised omavahel segamini.
Küpseta 180 kraadi juures ca 50 minutit, kuni kook on kuldne ning kergelt veel võbelev. Lase jahtuda paotatud uksega ahjus. Serveeri jahtunult.
 
Allikas: Aprillikuine Delicios või blogi ISe tehtud. Hästi tehtud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar