Põhi:
180 g Kalevi vaniljeküpsiseid
50 g võid
50 ml Amarula koorelikööri
Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või. Sega purustatud
küpsised võiga ja kreemlikööriga ning suru saadud mass küpstuspaberiga kaetud
lahtikäiva koogivormi põhjale. Aseta
külma.
Toorjuustutäidis:
600 g toorjuustu (toasooja)
4 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 spl maisitärklist
Sega toasooja toorjuustu sisse suhkur, vaniljesuhkur ja siis
ükshaaval munad. Viimasena sõelu sisse maisitärklis ning sega kuni mass on ühtlane.
Rabarberi-maasika täidis:
200 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit (kevadised noored
rabarberid võivad koorimata jääda)
200 g tükeldatud maasikaid
50 ml Amarula koorelikööri
2 spl maisitärklist
1 dl suhkrut
50 g võid
Tõsta potti rabarber, maasikad, kooreliköör ja
suhkur. Keeda vaiksel tulel ca 10 minutit kuni rabarber hakkab lagunema.
Püreeri saumikseriga. Sega paar lusikatäit saadud massi maisitärklisega ning
kalla saadud segu siis potti tagasi. Pidevalt segades kuumuta, kuni segu
pakseneb ja muutub läbipaistvaks. Sega juurde või. Kata toidukilega ning lase
jahtuda.
Kalla koogivormi küpsisepõhja peale vaheldumisi
toorjuustutäidist ja rabarberi-maasika täidist. Sega mõne liigutusega täidised
omavahel segamini.
Küpseta 180 kraadi juures ca 50 minutit, kuni kook on kuldne
ning kergelt veel võbelev. Lase jahtuda paotatud uksega ahjus. Serveeri
jahtunult.
Allikas: Aprillikuine Delicios või blogi ISe tehtud. Hästi tehtud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar