Molten chocolate cake ja chocolate lava cake – nii
kutsutakse šokolaadikooke, mis on keskelt veel vedelavõitu ja mille sisu
meenutab sööma asudes vulkaanist purskuvat laavat. Lihtsad ja mõnusad!
Väikest särtsu lisab Amarula kooreliköör.
Kuuele
• 170 g tumedat šokolaadi
• 150 g võid
• 160 g suhkrut
• 75 g nisujahu
• 4 suurt muna
• veidi kakaopulbrit
Amarula koorelikööri
Määri väikesed keraamilised või klaasist portsjonivormid (nn
ramekin-vormid, milles tehakse ka brüleekreemi, sufleed jm) hoolikalt
võiga ja puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale.
Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. Klopi munad
suhkruga kohevaks. Lisa veidi jahtunud sulašokolaadi-või segu ning
vahusta mikseriga veel viis minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel
kaks minutit. Maitsesta Amarulaga. Kalla segu ettevalmistatud vormidesse. (Mina panin iga vormi kohta 2 spl koorelikööri)
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10–12 minutit – mitte rohkem. Paljus
oleneb küpsetamisaeg konkreetsest ahjust, küpsetusvormidest jm. Kui
kardad, et mass jääb liiga vedel, küpseta pigem minut-paar rohkem –
halvimal juhul saad lihtsalt šokolaadikoogi, mida näiteks kirsikompoti
või külma vanillijäätisega serveerida.
Kummuta koogikesed taldrikule ja paku kohe. Peale võid raputada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vanillijäätis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar