teisipäev, 22. mai 2012

Croque Monsieur - mõnus algus nädalavahetuseks.

Croque monsieur on klassikaline kuum võileib singi ja juustuga. Populaarne kiirsöök Prantsusmaa kohvikutes ja baarides.
Ühe legendi järgi said CM-id alguse tööliste juustu-singivõileibadest, mis neile lõunaks kodust kaasa pandi, ja mis siis radiaatori peal ootasid ära söömist, samal ajal aga juust sulas saia vahel ära. Igatahes lisati siia juurde veel võis praadimine ning mõnus krõbe härra oligi sündind.

Vaja läheb:

12 viilu röstsaia
125 g riivitud gruyere juustu  (mina kasutasin Hiirte juustu)
6 viilu toorsuituspeekonit
60 g võid saiade praadimiseks

Kastmesse:

20 g võid
1 spl jahu
1 munakollane
185 ml piima
0,5 tl dinjoni sinepit
soola
pipart

Sulatasin paksupõhjalise kastruli põhjas või. Segasin sisse jahu ja kuumutasin segu tasasel tulel kolm minutit. Peenikese joana valasin aeglaselt segusse piima ja segasin sisse sinepi, samal ajal kogu aeg vispeldades. 
Kuumutasin kuni kaste oli paksenenud ja keenud umbes kolmandiku võrra kokku. Tõstsin kastruli tulelt ning vispeldasin sisse munakollase. Maitsestasin soola ja pipraga ning  ning jätsin jahtuma.
Röstsaiaviilule panin peekoniviilu, peale kastet u 1,5 supilusikatäit, seejärel riivjuustu ja lõpetuseks teine röstsaiaviil peale.
Saiad röstisin ahjus 200C pöördõhu juures, ühe korra keerasin ka küpsemise ajal ning küpsetasin, kuni saiad olid pealt ja alt kuldsed. (Tegelikult muidugi tuleb pannil võis praadida, aga ma ei tahtnud enam lisakaloreid võist saada :P)
Serveerimiseks lõikasin saiad pooleks, ladusin vaagnale, panin lauale ning viuhti nad sealt kadunud olid.


 

Allikas: Nami-Nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar