pühapäev, 12. detsember 2010

Sealihalõigud sinepi-siidrikastmes

Hästi lihtne ja väga maitsev prantsusepärane sealiharoog, kus teraline sinep, rõõsk koor ning õunasiider maitsvaks kastmeks sulanduvad.

Sama rooga võib valmistada ka kalkunifileelõikude või õhemaks tambitud kanafileega. Inspireeritud Nigella Lawsoni retseptidest.

Koostis:

4 lõiku sealiha (karree või seljakarbonaad, kokku umbes 800-900 g)
2 sl oliiviõli
1 suur küüs küüslauku
soola
2 dl kuiva siidrit
2 sl teralist sinepit
2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine:

Kuumuta pannil oliiviõli, lisa kergelt katkisurutud küüslauguküüs ning kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, et õli veidi maitsestuks. Eemalda küüslauguküüs ning viska minema.Tambi sealihakotletid kahe toidukiletüki vahel lihahaamriga veidi õhemaks. Tõsta mõõdukalt kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt umbes viis minutit, kuni pruunistumiseni. Maitsesta kergelt soolaga, tõsta soojale taldrikule ja kata fooliumiga.Kalla pannile siider, sega ning lase umbes 1-2 minutit podiseda.Lisa teraline sinep, sega läbi. Lisa rõõsk koor ning kuumuta paar minutit.Tõsta praetud sealihalõigud soojendatud taldrikutele ning tõsta peale paar lusikatäit sinepi-siidrikastet. Serveeri keedetud kartulite, riisi, värske salati või krõbeda nisuleivaga.



Mina kasutasin Pulsi õunamaitselist siidrit ja Vilux Dijoni teralist sinepit. Mõlemad saadaval Selveris.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar