neljapäev, 30. detsember 2010

Kohupiima-kirsikook

Täna läheme ämma juurde õhtusöögile ja minule anti kohustus küpsetada midagi head ja meelierutavat. Nii valmiski kohupiimaselt patune ja kirsimarjadega uhkeldav kook.
Kirsside asemel võid kasutada ka teisi külmunud marju.

Tainas:

1 pakk Erika tordipulber
150 g või

Täidis:

600 g kohupiimapasta (rasvatu)
3 tk muna
1 dl suhkur
1 tl vanill-või vaniljesuhkur
1 purk kirsikompott (460g) või
3 dl külmutatud marju

* Kuumuta ahi 200 kraadini.
* Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks.
* Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur
* Nõruta kompotikirsid või sulata ja nõruta külmutatud kirsid.
* Sega kirsid kohupiima hulka.
* Puista 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
* Vala peale kohupiimasegu.
* Puista peale ülejäänud puru.
* Küpseta 30 minutit. (Jällegi oleneb ahjust. Minul võttis küpsemine aega 1 tund)
* Jahuta enne lahtilõikamist täielikult.

Ilusat aastavahetust!!!

Retsept pärineb Toidutarest.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar