Laupäev, 11. detsember 2010

Hõrk ja õhuline sidrunikreem

Kuna reedel sai omale soetatud uus Nami-Nami kokaraamat siis oli uudistamist ja mõtlemist palju, et kust nüüd alustada ja mida head esimesena teha.
Esimeseks katsetamiseks sai siis just see retsept valitud.(Laupäeva õhtul peale kella 21te. Paljud naudivad oma vaba õhtut teleka seltsis, kuid mina naudin oma vaba aega täiel rinnal oma köögis.)

Sidrunimaitseline toorjuustu-kondenspiimakreem.
Tegelikult on see ühe sidrunipiruka täidis, aga maitsev täidisekreem väärib ka omaette serveerimist.

Kogus:kuuele
200 g väherasvast toorjuustu
400 g purk suhkruga kondenspiima
2 dl 35% rõõska koort
3 sidrunit

Hõõru toorjuust kausis puulusikaga pehmeks, sega juurde kondenspiim.

Vahusta teises kausis rõõsk koor kohevaks pehmeks vahuks, siis lisa kondenspiima-toorjuustusegu, pidevalt edasi vahustades.
Lisa riivitud sidrunikoor ning pressitud mahl. Vahusta, kuni saad koheva ja õhulise vahu.

Jaota saadud sidrunimaitseline kreem magustoidupokaalidesse ning lase vähemalt 2 tundi külmkapis taheneda.

Mina kaunistasin magustoidu Kalevi tiramisu pralinee kommidega.(Riivituna)

Head katsetamist!!!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar