pühapäev, 21. august 2011

Kohupiima - kondenspiimakook

Retsept pärineb jällegi Ragne Värgi blogist.
Ma võin vist tunde internetis ringi tuhlata ja miskit head otsida, kuid lõpuksleian selle "õige asja" just Ragne blogist.


Põhi:

3 dl jahu
1 tl küpsetuspubrit
3 sl suhkrut
125 g võid
ca 3 sl vett

Täidis:

150 g toorjuustu
1 purk kondenspiima
400 g kohupiimapastat
3 muna
2 tl vanillisuhkrut

Koogi põhja valmistamiseks sega kuivad ained omavahel. Lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Seejärel lisa vesi ning sega tainas ühtlaseks. Vooderda küpsetuspaberiga 24cm läbimõõduga koogivormi põhi. Suru tainas vormi õhja ning eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Valmista täidis: sega omavahel toorjuust ja munad. Lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Vala täidis eelküpsenud kooipõhjale ning küpseta 180 kraadi juures 45 min. Jahtununa on kook kõge parem!


esmaspäev, 15. august 2011

Õunamoos


Täna sai valmis ka viis purki õunamoosi. :) Õuntest kasutasin valget klaari. Pese ja puhasta õunad, seejärel tühelda. Pane potti keema. Lisa maitse järgi suhkrut.
Nii kerge see ongi.








Viilutatud värske kurgi hoidis


Kuna kurkide aeg hakkab kohe, kohe otsa saama ja külmkapis ootasid viimased kurgid oma aega siis tuli nendega miskit ette võtta. Ei tahtnud teha soolakuki ega ka marineeritud kurki. Lõpus leidsin suurepärase retsepti Kokkama Ragnega blogist.

Vaja läheb:

1 kg kurke
2 tl soola
2 spl suhkrut
1,5 mugulsibulat
2 küüslauguküünt (viilutatuna)
1,5 spl 30%-list äädikat
rohelist tilli
mõned pipraterad

Valmistamine:

Koori ja viiluta kurgid, lisa ülejäänud ained. Sega. Hoia 1 tund lahtises anumas (soovi korral võid vahepeal soola või suhkrut lisada). Seejärel aseta hoidis ettevalmistatud purkidesse.

Valmib kiiresti ja suurepärane lisand praele või gillipeoks.

kolmapäev, 10. august 2011

Panniroog kabatšoki ja seentega

Kiirelt valmiv kerge panniroog, mida sobib serveerida nii värskete keedetud kartulitega kui ka ilma.

Vaja läheb:

2-3 sibulat
600 g kabatšokk
õli
400 g kukeseeni
175 g toorjuustu
2 dl rõõska koort

Valmistamine:

Koori ja viiluta sibulad, suuremad poolita enne. Kuumuta sibulaviile pannil õlis. Lisa õhukesteks (pool)-rõngasteks lõigatud kabatšokk, kuumuta. Lisa ka kukeseened ja kuumuta 2–3 minutit. Maitsesta roog soola-pipraga. Pane juurde toorjuust ja kohvikoor, sega läbi ning hauta kuni panniroog on õrnalt keema läinud ja komponendid pehmed.

neljapäev, 4. august 2011

Pannkoogid

Suvi, suvi, suvi..... ei tahakski, et see soe aeg otsa saaks. Kuna nädalake on puhkust siis pakkisin kotid ja sõitsin lapsega Põltsamaale vanematele külla.




Muidugi oli siin hea võimalus kohe väliköögis pliidile tuli alla teha ja hakata küpsetama laste lemmikuid - pannkooke.

Uskuge või mitte aga see väliköögis toidu tegemine on mind siin nii ära lummanud, et toas kokkamine on suvel lausa piin. Seega haaran siin igast võimalusest kinni ja proovin söögi tegemise enda peale jätta. Naudin, naudin, naudin.......



laupäev, 30. juuli 2011

Juustukoogi - brownies

Brownie segu:

- 60 grammi võid
- 115 grammi shokolaadi (Fazer Block tume või Bitter)
- 100 grammi suhkrut
- 2 toasooja suurt muna
- 70 grammi nisujahu
- 1 spl kuhjaga kakaopulbrit
- tiba soola
- 1 tl vaniljesuhkrut/-ekstrakti
- 80 grammi shokolaaditükikesi*

Juustukoogi segu:

- 400 grammi toorjuustu
- 2 muna
- 60 grammi suhkrut
- 3 tl vaniljesuhkrut/-ekstrakti

Lõika või ja shokolaad väiksemateks tükkideks ja sulata vesivannil. Eemalda kuumuselt, lase hetk jahtuda ja lisa hulka suhkur, seejärel klopi hulka munad. Lisa jahu, kakao, sool ja vanilje ning sega tainas ühtlaseks. *Kui soovid, lisa kõige lõpus 80 grammi hakitud shokolaadi või shokolaaditükikesi. Määri ca 30X20cm suurune kandiline ahjunõu korralikult võiga ning tõsta brownie-segu vormi. Silu ühtlaseks.
Juustukoogisegu valmistamiseks sega kokku toasoe toorjuust, suhkur, munad. Tõsta vormi ja sega kergelt mõnest kohast alt-üles, et saaksid siiruviirulise pinna.

Küpseta 175 graadises ahjus 35minutit. Lase jahtuda, eemalda vormist ja lõika ruutudeks. Head maitsmist!


Allikas: Kätrini kokkamispäevik

kolmapäev, 13. juuli 2011

Brita vaarikakook

Vastupandamatu mahlase kohupiimakreemiga kook, millest ei suuda ära öelda ükski maiasmokk. Kuna minul olid käepärast vaarikad siis ei hakanud ma turule maasikate järele minema. (originaal kook maasikatega)

Põhi:

150 g võid
1,5 dl suhkur
3 tk munakollane
1 dl piim
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulber

Peale:

3 tk munavalge
1,5 dl suhkur
1 tl vanill-või vaniljesuhkur
100 g mandlilaastud

Täidis:

2 dl vahukoor
400 g kohupiimapasta
1 dl suhkur
1 tl vanill- või vaniljesuhkur
500 g vaarikaid

Kuumuta ahi 175 kraadini. Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või sukhruga. Lisa ükshaaval ja pidevalt segades munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sega siis piimaga vaheldumisi võivahu hulka.
Aseta küpsetuspaber ahjupannile ja määri üle sulavõiga. Nii ei jää koogipõhi paberi külge kinni. Määri tainas ahjupannile. Vahusta munavalged tugevaks vahuks koos suhkru ja vaniljesuhkruga. Määri besee tainale ning puista üle mandlilaastudega. Küpseta põhja ahjus 20 minutit. Jahuta.
Täidise tegemiseks vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega juurde kohupiim, suhkur ja vaniljesuhkur. Lõika koogipõhi pikuti pooleks ning määri sinna kohupiimavaht. Pane peale pooled vaarikad. Tõsta peale teine koogipool ning kaunista ülejäänud vaarikatega.



Retsept on mõeldud ca kümnele inimesele.