Esmaspäev, 15. august 2011

Viilutatud värske kurgi hoidis


Kuna kurkide aeg hakkab kohe, kohe otsa saama ja külmkapis ootasid viimased kurgid oma aega siis tuli nendega miskit ette võtta. Ei tahtnud teha soolakuki ega ka marineeritud kurki. Lõpus leidsin suurepärase retsepti Kokkama Ragnega blogist.

Vaja läheb:

1 kg kurke
2 tl soola
2 spl suhkrut
1,5 mugulsibulat
2 küüslauguküünt (viilutatuna)
1,5 spl 30%-list äädikat
rohelist tilli
mõned pipraterad

Valmistamine:

Koori ja viiluta kurgid, lisa ülejäänud ained. Sega. Hoia 1 tund lahtises anumas (soovi korral võid vahepeal soola või suhkrut lisada). Seejärel aseta hoidis ettevalmistatud purkidesse.

Valmib kiiresti ja suurepärane lisand praele või gillipeoks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar