teisipäev, 9. oktoober 2012

Ahjukarbonaad seente ja sibulatega

Sobib hästi pidulikuks lõuna- või õhtusöögiks. Hõrku maitset lisab roale brändi ja liha mahlasuse tagab ahjus järelküpsetamine.



Vaja läheb:

800 g seakaelakarbonaadi
300 g šampinjone
3 sibulat
0,5 dl brändit
2 dl vahukoort
võid ja õli praadimiseks
sool ja pipar

Lõika karbonaad viiludeks. Kuumuta kastruli põhjas õli ja pruunista lihaviilud mõlemalt poolt, tõsta kõrvale. Pane kastrulisse või ning pruunista viilutatud seened ja sibulad. Maitsesta soola-pipraga. Nirista juurde brändi ning hauta aeg-ajalt segades suurel tulel 4–5 minutit. Lisa koor ja kuumuta veel 1–2 minutit. Aseta liha küpsetusvormi ja vala üle sibula-seenekastmega. Kata vorm fooliumiga ning järelküpseta ahjus 175° juures pool tundi või kuni liha on pehme. Serveeri kartulite ja köögiviljaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar