Sobib hästi pidulikuks lõuna- või õhtusöögiks. Hõrku maitset lisab roale brändi ja liha mahlasuse tagab ahjus järelküpsetamine.
Vaja läheb:
800 g seakaelakarbonaadi
300 g šampinjone
3 sibulat
0,5 dl brändit
2 dl vahukoort
võid ja õli praadimiseks
sool ja pipar
Lõika karbonaad viiludeks. Kuumuta kastruli põhjas õli ja pruunista
lihaviilud mõlemalt poolt, tõsta kõrvale. Pane kastrulisse või ning
pruunista viilutatud seened ja sibulad. Maitsesta soola-pipraga. Nirista
juurde brändi ning hauta aeg-ajalt segades suurel tulel 4–5 minutit.
Lisa koor ja kuumuta veel 1–2 minutit. Aseta liha küpsetusvormi ja vala
üle sibula-seenekastmega. Kata vorm fooliumiga ning järelküpseta ahjus
175° juures pool tundi või kuni liha on pehme. Serveeri kartulite ja
köögiviljaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar