300 g õunatükke
3 sl suhkrut
1,5 tl kaneeli
Põhi:
200 g kaeraküpsiseid
75 g võid
0,5 tl kaneeli
Täidis:
400 g toorjuustu, toasooja
2 dl suhkrut
200 g kohupiimapastat
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
0,5 tl kaneeli
Pane õunatükid võiga määritud ahjuvormi.
Raputa peale suhkur ja kaneel. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Seejärel lase veidi jahtuda ning püreesta kergelt mikseriga.
Sulata või potis. Purusta küpsised peeneks,
lisa kaneel ning sulatatud või. Sega kõik ühtlaseks. Suru küpsisesegu
lahtikäiva koogivormi (22cm) põhja. Täidise valmistamiseks sega 4 esimest
komponenti ühtlaseks, lisa segades juurde munad ja kaneel. Kõige viimasena sega
sisse ahjus küpsetatud õuna segu. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane kook ahju ning
alanda koheselt ahjutemperatuuri 160 kraadini. Küpseta kooki 1 tund ja 10
minutit ning seejärel lase järelküpseda kinnise ahjuuksega ahjus 1 tund.
Seejärel tõsta kook ahjust, lase tunnike veel jahtuda ning seejärel aseta
külmkappi kuni järgmise päevani.
Retsept: www.farmi.ee
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar