Vaja läheb:
125 g pastat
(taglatelled või penned)
soola
suurem peotäis basiilikulehti, peenemaks hakituna
parmesani
100 g suitsupeekonit
soola
suurem peotäis basiilikulehti, peenemaks hakituna
parmesani
100 g suitsupeekonit
Röstitud tomatid:
750 g tomatateid või kirsstomateid
4 küüslauguküünt
3-4 sl palsamiäädikat
4-5 sl oliiviõli
meresoola, pipart, suhkrut
750 g tomatateid või kirsstomateid
4 küüslauguküünt
3-4 sl palsamiäädikat
4-5 sl oliiviõli
meresoola, pipart, suhkrut
Röstitud tomatite valmistamiseks lõika tomatid paksemateks viiludeks.
Eemalda tomatitel varre osa (kui kirsstomateid kasutad jääb viilutamine ära –
need lähevad vormi tervelt). Seejärel aseta tomatid ahjuvormi, lisa viilutatud
küüslauguküüned. Piserda peale palsamiäädikat ja oliiviõli ning maitsesta
heldelt soola ja pipraga, lisa veidi ka suhkrut. Sega tomateid, et kõik ilusti
seguneks. Küpseta 175 kraadi juures ca 30 minutit või seni kuni tomatitd
muutuvad juba pehmeks. Ahjus küpsenud tomatid purusta kergelt kahvliga.
Aseta pasta soolaga maitsestatud keevasse vette (vesi võiks olla umbes
merevee soolasusega). Keeda vastavalt pastapakil olevatele juhenditele. Seejärel
nõruta pasta, jättes alles veidi pastakeeduvett hiljemaks.
Lõika peekon ribadeks ning prae kuumal pannil krõbedaks, seejärel lisa
tomatisegu ning sega. Lisa peenemaks hakitud basiilikulehed. Kõige lõpuks lisa
pannile ka pasta. Sega, et kõik saaks ilusti tomatiseguga kokku. Kui pasta jääb
veidi kuiv, lisa natuke kõrval pandud pastakeduvett. Serveeri koheselt,
raputades peale meeldivas koguses riivitud parmesani.
Retsept: Kokkama Ragnega
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar