laupäev, 27. oktoober 2012

Aleksandrikook

See on kook, millest ma olen alati kaarega mööda vaadanud, justnimelt tema magususe tõttu. Kuna kook nägi nii armsalt roosa välja siis mõtlesin, et miks mitte proovida. Õnneks kadus kook laualt võluväel. :)

Mina vähendasin suhkru kogust korralikult, kuna originaalkook pakatab suhkrust ikka korralikult. Samas ei saanud minu kook liiga magus ja ega ka lääge, tuli täpselt paras.
Ainuke miinus seisnes selles, et kooki oli üsna raske lõigata, kuid väga ettevaatlikult saab esinduslikku välimust rikkumata hakkama.
Vaja läheb:

5dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
2tl vanillisuhkrut
3sl suhkrut
200g võid
1 muna

Täidis:

umbes 3dl hapukat moosi (nt pohla)

Glasuur:

2dl tuhksuhkrut
1-2tl vett
1.5-2sl mustsõstra-/punassõsta-/arooniamahla või muud punakat

Sega omavahel kuivained, lisa või ning töötle purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks. Rulli tainas küpsetuspaberil väiksema ahjuplaadi suuruseks (25x35cm). Kui vaja, lõika ääred ühtlaseks. Küpseta 175 kraadises ahjus 15-20 minutit. Lõika soe põhi kaheks, et saaksid 2 väiksemat tainaplaati. Lase veidi jahtuda. Määri ühele tainaplaadile moos ning tõsta peale teine tainaplaat.

Glasuuriks sega 2sl (kuhjaga) tuhksuhkrut veega, et tekiks üsna paks valge glasuur. Ülejäänud suhkrule lisa juurde mahl ning sega ühtlaseks (glasuur ei tohi jääda liiga vedel, muidu voolab koogilt maha). Soojenda glasuuri pliidil. (Ära lase seda kindlasti keema. Glasuur peab olema vaid veidi soe, sest siis tahkub ta koogil korralikult mitte ei jää nn plöga)Kata kook roosa glasuuriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar