Klassikaline dessert Prantsuse ja Šveitsi köögist.
Siinkohal laimiga maitsestatud variant.
Vaja läheb:
250 ml piima
300 ml 35% rõõska koort
100 g suhkrut
6 suurt munakollast
4 lehte želatiini
125 ml laimi mahla (umbes 5 laimi)
Lase piim, 125ml koort ja 50 g suhkrut väikese kastruliga keskmisel kuumuse keema tõusta, seejärel jäta jahtuma. Mikserda munakollased ja ülejäänud suhkur suurel kiirusel heledaks tihedaks vahuks. Vala kuum piimasegu vähehaaval munakollastele ning sega puulusikaga ühtlaseks. Kalla segu kastrulisse tagasi ja tõsta madala kuumusega pliidile. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Jäta jahtuma. Leota želatiinilehed külmas vees pehmeks, umbes 5 minutit. Pigista liigne vesi välja. Lisa želatiin kuumale kreemile ja seda, kuni see on lahustunud. Sega juurde laimi mahl. Suru kreem läbi tiheda sõela kaussi. Jahuta peaaegu tardumiseni, umbes 10-15 minutit. mikserda ülejäänud koor pehmeks vahuks ja lisa kreemile. Õlita kergelt kaheksa 125 ml vormi, täida need kreemiga ja jahuta külmikus kuni tardumiseni, umbes 4 tundi. Serveerimiseks tõmba kreemi serv õrnalt vormi küljest lahti ja kummuta taldrikule. Kaunista vastavalt soovile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar