teisipäev, 9. oktoober 2012

Pariisi õunakook

Väga maitsev kuldkollane kook, mis tänu suurele õunakogusele on mahlakas ka paari päeva pärast.


Vaja läheb :

1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
1spl küpsetuspulbrit
0,25 spl soola
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
3 spl õli
1 dl piima
800 g õunu

Kate:

0,75 dl suhkrut
2 spl fariinisuhkrut
0,75 dl jahu
50 g võid või õli

  • Määri koogivormi põhi ja servad võiga
  • Kuumuta ahi 200 kraadini
  • Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi. (mina segasin õunad läbi 1 spl fariinisuhkruga)
  • Küpseta ahjus 25-40 minutit. Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, fariinishukur, jahu ja sulatatud või ning vala koogile
  • Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.

1 kommentaar: