teisipäev, 26. aprill 2011

Moskva saiad

Täna olin veidi nostalgiline ja valmistasin legendaarseid kohvikusaiakesi. Mina jäin igatahes saiakestega igati rahule, võivad poe omadega vabalt võistelda või on isegi neist üle. Saiad tulid väga kohevad ja pehmed. Saiu tuli kolmekümne kanti.



Tainas:

5 dl piim
50 g pärm
1,5 dl suhkur
0,5 tl sool
1 tk muna
1 kg jahu
150 g või

Täidis:

5 dl piim
6 spl jahu
6 spl suhkur
4 tk munakollane
2 tl vanillisuhkur
4 spl või





Taina valmistamiseks kuumuta piim käesoojaks. Lisa murendatud pärm, suhkur ja sool. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa muna, jahu ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätikuga kaetult soojas kohas kahekordseks kerkida.

Kreemi valmistamiseks vispelda kastrulis piim, jahu ja suhkur ühtlaseks. Kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades segu paksenemiseni. Tõsta tulelt ja klopi juurde munakollased. Pane tagasi pliidile ning kuumuta veel veidi, kuni kreem pakseneb. Võta tulelt ja maitsesta vanillsuhkruga. Lisa või ja sega ühtlaseks. Jahuta täielikult enne saiakeste vormimist.

Sõtku kerkinud tainast kergelt jahusel laual ja rulli laiali. Lõika ristkülikukujulised tükid ning tõsta teelusikaga keskele kreemi. Aseta tainatükkidel nurgad vaheliti ja suru kergelt kinni. Lase saiakestel ahjuplaadil 10 minutit kerkida. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta. 200-kaadises ahjus 10 minutit. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri leigelt.



Head maiustamist!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar