laupäev, 23. aprill 2011

Kana brokoliteki all

Selles lihtsas ja väga maitsvas vormiroas peidab ennast kreemises kastmes kana erkrohelise brokolikatte all.

Vaja läheb:

500g brokolit (üks keskmine brokolipea)
500g kana kintsuliha
2 dl piima
150g toorjuustu (maitserohelise või küüslauguga)
1 keskmise suurusega porrulauk
1 sl jahu
(aroomi-)soola
purustatud musta pipart
1 sl võid
õli praadimiseks

Aseta ahi 200 kraadi juurde soojenema.

Lõika kanakintsud kaheks-kolmeks väiksemaks tükiks. Kuumuta pannil törts õli ja prae kanatükke kuni nad on igast küljest värvi muutnud ja kergelt läbi küpsenud, aga ära tugevalt pruunista. Aseta kana köögipaberile nõrguma.

Aja potis soolaga maitsestatud vesi keema. Murra brokoli õisikuteks ning keeda 2-3 minutit, kuni brokoli on kenaks tumeroheliseks värvunud. Kurna brokoli sõelale.

Lõika porru pooleks ja viiluta. Sulata pannil 1 sl võid ning prae porrut paar-kolm minutit. Lisa 1 sl jahu ja kuumuta koos porruga umbes minuti jagu pidevalt segades . Vala peale piim ning kuumuta keemiseni. Lisa toorjuust ning sega kuni see on piima sisse sulanud. Maitsest kergelt soola ja pipraga.

Lao ahjuvormi põhjale kanatükid, vala peale kaste ning kõige peale lao brokoliõisikud.Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Kana on serveeritud herne-kartulipudruga. (retsept olemas lingi all soolast ja sooja)

*Inspiratsiooniks "Kiirelt ja tervislikult" 100 rooga sarjast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar