Pühapäev, 25. november 2012

Juustu-kõrvitsapüreesupp

Vaja läheb:

1 sibul
1 kg kõrvitsat (puhastatud ja kooritud)
4 kartulit
ca 1 l – 1,2 l vett
2 puljongikuubikut (soovitavalt köögivilja oma)
100 g riivitud juustu
tilli
pipart

Serveerimiseks:


riivitud juustu
röstituid kõrvitsaseemneid

Mugulsibul, puhastatud kõrvits ja kartul lõigata kuubikuteks. Mugulsibul kuumutada toiduõlis klaasjaks. Lisa veega segatud puljongikuubikud, kõrvits ja kartul. Keeda seni, kuni kõrvits ja kartul on pehmed. Jahuta veidi ning seejärel püreesta mikseriga. Saadud segu kuumutada keemiseni, lisa riivitud juust ning maitsesta tilli ja pipraga.

Serveeri riivitud juustu ning röstitud kõrvitsaseemnetega. (Röstitud kõrvitsaseemnete saamiseks pane paar võitükki ahjuplaadile ning aseta seemned selle peale, rösti ahjus grillfunktsioonil, kuni seemned on kuldpruunid. Puista üle soolaga ja sega.)

Allikas: Kokkama Ragnega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar