Vaja läheb:
1 sibul
1 kg kõrvitsat (puhastatud ja kooritud)
4 kartulit
ca 1 l – 1,2 l vett
2 puljongikuubikut (soovitavalt köögivilja oma)
100 g riivitud juustu
tilli
pipart
Serveerimiseks:
riivitud juustu
röstituid kõrvitsaseemneid
Mugulsibul,
puhastatud kõrvits ja kartul lõigata kuubikuteks. Mugulsibul kuumutada
toiduõlis klaasjaks. Lisa veega segatud puljongikuubikud, kõrvits ja
kartul. Keeda seni, kuni kõrvits ja kartul on pehmed. Jahuta veidi ning
seejärel püreesta mikseriga. Saadud segu kuumutada keemiseni, lisa
riivitud juust ning maitsesta tilli ja pipraga.
Serveeri riivitud
juustu ning röstitud kõrvitsaseemnetega. (Röstitud kõrvitsaseemnete
saamiseks pane paar võitükki ahjuplaadile ning aseta seemned selle
peale, rösti ahjus grillfunktsioonil, kuni seemned on kuldpruunid.
Puista üle soolaga ja sega.)
Allikas: Kokkama Ragnega
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar