Lõuna- Aafrika traditsiooniline vegetaarne vürtsikas
toit. Süüakse tavaliselt kas leiva või lihakõrvasena, riisi või mõne hautisega, kuumalt või külmalt- chakalaka sobib peaaegu igas olukorras. Mulle meeldis toidus selle vürtsisus. Retsep on võetud Juuli 2010 OM-st. Sõime einet koos riisiga.
Vaja läheb:
3 suurt tomatit
1 paprika
1/2 lillkapsapead
2 porgandit
2 väikest tsillikauna
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
2 sl riivitud ingverit
2 sl karripulbrit
1 purk tomatikastmes ube
4 sl õli
Haki tomatid, paprika ja lillkapsas väikesteks tükkideks. Riivi porgand. Puhasta tsillid seemnetest ning haki peeneks. Kuumuta hakitud sibulad õlis, kuna need muutuvad läbipaistvaks, lisa küüslauk, inver ja tsilli. Kuumuta paar minutit ning lisa karripulber. Paari minuti pärast pane juurde köögiviljad, lase keema tõusta ja keera kuumus madalamaks. Hauta 15-20 mini, kuni köögiviljad on valmis. Vajadusel lisa vahepeal veidi vett.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar