esmaspäev, 10. jaanuar 2011

Vürtsikas hakklihasupp

Mina olen omadega supi lainele saanud. Ei taha kohe muule mõelda, kuid vaid supile. Siin üks imekergesti valmiv supp. Vürtsikale hakklihasupile annab huvitava maitse apelsin.

Vaja läheb:

2 sl õli
1 tk sibul (mina kasutan juba kaua aega sibulahelbeid)
2 küünt küüslauk
400 g hakkliha
2 purki (800g) purustatud tomateid (mina kasutasin basiilikuga varinati)
2 sl tomatipasta
4 dl apelsinimahl
2 tk kanapuljongikuubik
4 tk kartul
2 tl suhkur
0,5 tl tšillipulber
Võib lisada ka tabasco kastet.

Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta kastrulis õli ja prae selles veidi sibulat ning küüslauku. Lisa hakkliha ja jätka pruunistamist. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta, apelsinimahl, puljongikuubikud ja tükeldatud kartulid. Maitsesta suhkru, tšillipulbriga ja soovi korral ka tabasco kastmega. Keeda 20 minutit. Puista peale veidi värsket basiilikut. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar