Pühapäev, 23. jaanuar 2011

Ricottakook

Ricottaga juustukook on tsitrusemaitseline kerge küpsetis, mis säilib külmkapis mitu head päeva. Päikesekohupiim ehk ricotta sisaldab rohkelt kasulikku piimavalku ja on organismile kergesti omastatav.


Vaja läheb:

750 g ricottat (Päikese kohupiima)
4 muna
2 tl vanillisuhkur
1 apelsini riivitud koor
1 sidruni riivitud koor
2,5 dl suhkur
1 dl tärklis

Serveerimiseks:

200 g külmutatud vaarikaid või maasikaid
3-5 sl suhkrut
Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiv ahjuvorm küpsetuspaberiga. Püreesta köögikombainis või saumikseriga ricotta, lisa munad, vanillisuhkur ja tsitruselised koored. Lisa ka eelnevalt omavahel segatud suhkut ja tärklis. Sega hoolikalt läbi ja vala vormi. Pane kook ahju ning selle alla aseta kõrgete äärtega ahjuplaat kuhu oli lisatud väheke vett. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund, lülita ahi välja ja lase olla veel lahtisee uksega pool tundi. Serveeri külmalt koos püreestatud marjade kastmega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar