neljapäev, 6. jaanuar 2011

Herne ja kartuli püreesupp

Kuna lapsel on igemed juba nädal aega paistes tuli teha miskit sooja ja vedela poolset.
Kui supp valmis sai oli laps ainuke kes supist ei hoolinud ja nõudis oma kaua oodatud makarone.

Mahedamaitseline kartuli ja küüslauguga püreesupp on igati tervislik valik ka neile, kes küüslaugust väga lugu ei pea.

Vaja läheb:

2 sl õli
2-3 küünt küüslauk
1 tk väiksem sibul
4 tk kartul
4 dl kanapuljongit (mina kasutasin kahte kuubikut)
400 g külmutatud herneid
2 dl vahukoor

Kuumuta potis õli. Lisa hakitud küüslauguküüned ja sibul ning kuumuta paar minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning kuumuta veel mõni minut. Vala juurde kuum puljong, kata pott kaanega ja keeda keksmisel tulel, kuni kartulid pehmenevad. Lisa herned ja vahustamata koor ning kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja püreeri sauseguriga või blendris ühtlaseks. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.



Retsepr pärineb toidutarest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar