Teisipäev, 29. juuni 2010

Rabarberi-kohupiimakook.

Külmkapis seisid juba tükk, tükk aega rabarberid ja ootasid oma aega. Mingi tavalise rabarberikoogi isu mul ei olnud ja siis saigi veidi ringi vaadatud ning leidsin lõpuks koogi mis oli saanud palju positiivset järelkaja. Niisiis võtsin ennast kätte ja hakkasingi seda kooki küpsetama.
Hapuka rabarberikattega koogi võiksid valmis küpsetada juba eelmisel päeval.
Kook nõuab küll suhteliselt palju mässamist, kuid on kindlasti seda vaeva väärt :)


Põhi:

175 g võid
1,5 dl suhkrut
1 tk munakollane
5 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vaniljesuhkrut
1 sl vett

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning suru saadud tainas küpsetus paberiga kaetud 20 x 30 cm suuruse koogivormi põhja.


Rabarberikate:
500 g rabarbereid
0,5 dl vett
1 dl suhkrut

Puhasta rabarberid ja tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks).


Kohupiimatäidis:

400 g kohupiimapastat
200 g hapukoort
3 tk muna
1 tk munavalge
1 sl vaniljesuhkrut
2 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
0,5 dl rabarberimahl kastrulist (mina kasutasin kogu mahla ära)


Vahusta munakollased tavalise ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja pudista ülejäänud tainas peale. Küpseta 175° juures 50–60 minutit. Lõika jahtununa tükkideks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar