Esmaspäev, 26. juuli 2010

Põldmarja- või mustikapirukas krõbekattega.

Tainas:

7,5 dl jahu
3,5 dl suhkrut
1/4 tl soola
350 g külma tükeldatud võid või margariini
2 sidruni riivitud koort

Täidiseks:

4 muna
4,5 dl suhkrut
2,5 dl hapukoort
2 dl jahu
tsipake soola
ca 800 g põldmarju või mustikaid( Mina kasutasin mõlemaid pooleks)

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Hõõru puulusikaga sidrunikoor suhkru sisse (see annab suhkrule intensiivse sidrunimeki). Aseta kõik tainaained köögikombaini ning valmista purujas mass (ära üle mikserda, muidu saad tiheda taina!). Määri ahjuplaat võiga või kata küpsetuspaberiga, võta tainapurust 4 dl katteks ning suru ülejäänud võrmi põhjale. Küpseta 13 minutit, kuni põhi on kergelt kuldne. Jahuta pisut. Täidiseks klopi munad kausis suhkru, hapukoore, jahu ja soolaga. Sega õrnalt sisse marjad ning kalla täidis põhjale. Puista peale kõrvalepandud tainapuru. Küpseta 40-45 minutit, kuni pirukas pealt kenasti krõbe. Enne serveerimist lase vähemalt tunnike taheneda.

NB! Kuna mina tegin koogi suurele plaadile siis ei tulnud kook kuigi paks ja taheneda polnud vaja lasta.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar