neljapäev, 10. juuni 2010

Maiasmoka ilus unenägau: rabarberi-mandlikreemipirukas.

Uskumatu, aga alles nüüd sain mina selle aasta esimese rabarberikoogi tehtud.

Retsept pärineb mai kuu Oma maitse ajakirjast.


Põhi:
100 g võid
2 sl suhkrut
2 munakollast
2 dl jahu
1 sl kartulijahu

Täidis:
0,5 dl kooritud mandleid
0,5 dl tuhksuhkrut
3 muna
2,5 dl kodujuustu
0,75 dl hapukoort
0,75 dl suhkrut
300 g rabarbereid

Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega omavahel jahu ja kartulijahu ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.


Purusta mandlid minilõikuris või köögikombainis. Lisa tuhksuhkur ja jätka peenestamist veel umbes paar minutit. Lisa munad, kodujuust, hapukoor ja suhkur ning püreesta ühtlaseks. Tükelda rabarber ja laota põhjale. Vala peale mandlisegu ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.

Head isu!!!




NÕUANNE:

Mandlitelt saad koore eemaldada lihtsa vaevaga, kui valad neile peale kuuma vee ja lased seista 5 minutit. Mandleid pigistades eemaldub koor hõlpsasti.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar