neljapäev, 10. juuni 2010

Singipirukas.

Seda võrratut pirukat saab valmistada kaht moodi - suvikõrvitsa või brokoliga ning hallitusjuustu või tavalise eestimaise juustuga.

Vaja läheb:
3 dl jahu
125 g võid
0,5 tl sool
3 sl vesi
150 g suitsusink
1 tl õli
300 g suvikõrvits või brokoli
150 g šampinjone
1 sl õli
1 tl sool
4 tk muna
2,5 dl piim
125 g hallitusjuustu (või eestimaine juust) Mina kasutasin mõlemaid.


Näpi jahu, hakitud või ja sool ühtlaseks puruks. Lisa vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika sink kuubikuteks ja pruunista 1 sl õlis. Haki suvikõrvits ja seened ning pruunista need eraldi 1 sl õlis (brokoli lõika väiksemateks õisikuteks ja pane minutiks soolaga maitsestatud kuuma vette, lõika õisikud väiksemateks ja lao pirukapõhjale ilma teiste ainetega segamata). Maitsesta soola ja pipraga. Klopi lahti munad, lisa 1 tl soola ja piim. Vala sink, suvikõrvits ja seened pirukatainale. Vala peale munasegu. Küpseta praeahjus 200°C juures 20 minutit. Lõika hallitusjuust viiludeks ja kata sellega pirukas (riivjuustu kasutades puista pirukas sellega üle). Küpseta veel 25-30 minutit, kuni pirukal on ilus kuldpruun värvus. Serveeri värske salatiga.


Sinihallitusjuustu kasutades saad huvitava maitseelamuse, eestimaise juustuga on pirukas suhteliselt tavaline, kuid samas maitsev.



Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar