esmaspäev, 6. jaanuar 2014

Apelsini-martsipanikook

 Tainas:

125 g võid
3 dl suhkrut
4 muna
50 g martsipani
1 apelsini riivitud koor ja väljapressitud mahl
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl piima

Võõp:

2,5 dl tuhksuhkrut
3 sp apelsinimahla
lisaks riivitud apelsinikoor

  1. Hõõru või suhkruga kreemiks.
  2. Eralda munakollased munavalgetest
  3. Lisa tainasse ükshaaval munakollased, iga muna järel tainast hoolikalt segades.
  4. Riivi martsipan (seda on kõige parem teha külmkapikülmalt)
  5. Sega tainasse riivitud martsipan, apelsini riivitud koor ja mahl, küpsetuspulbriga segatud jahu ja lõpuks piim.
  6. Vahusta munavalged tihedaks tugevaks vahuks. Sega vaht õrnalt taina hulka,
  7. Vala taina võitatud vormi. Küpseta kooki 175 kraadi juures 45-50  minutit. Eemalda veidi jahtunud kook vormist, lase täielikult jahtuda.
  8. Võõbaks sega tuhksuhkur apelsinimahlaga. Nirista võõp koogile. Kaunista kook apelsini riivitud koorega.
Allikas: Pereköök detsember 2013.a.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar