Vaja läheb:
150 g võid
150 g mett
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
3 dl jahu
0,5 tl kaneeli
275 g õunatükke (kooritud ja puhastatud kogus)
Täidis:
300 g halvaad
400 g toorjuustu, toasooja
100 g kreekereid (kergelt soolakaid)
Sulata või, lisa mesi. Seejärel lisa ükshaaval kloppides juurde munad. Sega
kuivained omavahel ning lisa segades või-meesegule. Sega tainasse ka õuntükid.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (20x28cm). Küpseta 180 kraadi juures
ca 40 minutit ehk seni kuni kook on pealt ilusti kuldne.
Riivi või haki halvaa noaga peeneks puruks, sega kokku toorjuustuga. Purusta
kreekerid väiksemaks ning lisa segades toorjuustusegule.
Lõika küpsetatud koogilt ära pealmine osa (umbes1/4). Vala täidis põhjale
ning määri laiali. Seejärel pudenda peale äralõigatud koogi osa. Lase
maitsestuda ja seista vähemalt pool tundi. Kõige parem külmkapikülmalt!
Retsept: Kokkama Ragnega
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar