Kolmapäev, 27. märts 2013

Pardi rinnafilee basmati riisi ja taipärase ingverikastmega

Minu esimene katsetus pardifileega mis ei kukkunudki nii halb välja :)

Tegin seda samm-sammult samamoodi nahu blogis Ise tehtud. Hästi tehtud.

Esmalt võta pardifilee ning joonista rasvase nahapoole sisse terava noaga peened ruudud. Ära liha sisse samas lõika, muidu jookseb mahl välja ja part jääb kuivaks.
Pane part NB! külmale pannile nahapool allapoole ja lase kolmveerandkuumusel rasval välja sulada.

Pildil on näha, kuidas kuivale pannile pandud fileest sulab rasva välja.
Kui nahaga pool on piisavalt pruunistatud ja krõbe, lisa veidi kuumust ja keera filee teistpidi ning pruunista. Samamoodi pruunista ka filee küljed (see kinnikõrvetamine on oluline seepärast, et mahlad ilusti sees püsiksid ja küpsemise ajal välja ei voolaks).
Kui filee on igast küljest pruunistatud, pane liha ahju 200 kraadi juurde umbes 10 minutiks.
Võta ahjust välja, keera fooliumi sisse ja lase vähemalt 10 minutit rahuneda.
 
Kõrvale keetsin basmati riisi ja tegin taipärase ingverikastme.
Pardikaste tuleks teha nii, et pannile õli sisse pane pöidlasuurune jupp peeneks hakitud ingverit, paar hakitud küüslauguküünt ja üks peeneks hakitud tšillipipar. Kuumuta läbi ja lisa ca pool klaasi kanapuljongit.
Sega juurde 3-4 spt sojakastet, 2 spl kalakastet, võid panna ka paar spl tumedat sojakastet, paar lusikatäit ketšupit (sic! aga see teeb tõesti maitse heaks), paar lusikatäit suhkrut ja musta pipart. Lase veidi kokku keeda. Võid paksendada ka maisitärklisega, aga ei pruugi. Ja kui tahad eriti luksuslikku lõpptulemust, võid kogu kastet viimistleda veel sortsu kange alkoholiga.

BON APPETIT!


2 kommentaari:

  1. Part peaks olema roosa, st Sul on k6vasti yle, aga kaste tundub kyll v2ga maitsev.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pildil olev part jah well done. Ahjus oleks võinud tõesti vähem olla aga esimest korda katsetasin ja maitse ei olnud sugugi paha :) Teinekord praen pannil vähem ja võtan ahjust kiiremini välja :)

      Kustuta