Neljapäev, 21. märts 2013

Jogurtitort karamellikastmega

 Tere tulemast 28 ja palju õnne mulle. :)

Põhi:

200 g digestiivküpsiseid
100g võid
poole sidruni koor

Täidis:

400 ml vahukoort
500 ml ahjuõunajogurtit
100 g suhkrut
3 spl želatiini + 150 ml apelsinimahla

Kaste:

100 g iiriseid
100 ml vahukooert
1 tl želatiini

Kaunistuseks:

1 granaatõun
 

















Valmistamine::

Purusta küpsised, sega toasooja võiga, lisa sidrunikoor.
Suru 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Pane külma.
Paisuta želatiin umbes 10 minutit mahlas, kuni see muutub pooriliseks. Vahusta kõvaks vahuks vahukoor, lisa jogurt ja suhkur. Sulata želatiini mahlas kuni keemiseni. Lisa segu vahukoorele, ise samal ajal edasi vahustades. (nirista kogu želatiini segu suhteliselt kiirest täidise massi hulka kuna siis ei muutu želatiin tükiliseks ja želatiin peab olema kuum - ei tohi maha jahutada). Vala täidis tordipõhjale ja aseta kaheks tunniks külma.
Kastmeks pane želatiin paisuma 50 ml vahukoore sisse. Soojenda ülejäänud vahukoor koos iiristega. Kui kommid on sulanud, lisa paisunud želatiin. Sega niikaua, kuni tekib ühtlane mass. Lase kastmel jahtuda.
Võta tort kapist välja, kalla peale kaste ja pane uuesti külma. Lase 30 minutit seista. Eemalda tort vormist, kaunista.

Head maiustamist.

Allikas:Raamat - Nadja koogid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar