esmaspäev, 3. september 2012

Amarula-mustika-jogurtitort

Palju õnne kõigile uutele mudilastele kes alustavad oma kooliteed. Ka minu kullakallis täditütar alustas sellel aastal oma kooliteed. See maitsev tort kaunistab Liisbethi pidulauda.

Põhi:

75 g võid (Saaremaa)
100 g kondenspiima kakaoga
200g piimašokolaad (Nurr)
0,5 dl Amarula Cream Likööri
150 g küpsiseid (Kalev, Laima)

Kate:

300 ml vahukoort 35%
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g mustika jogurtit (koorene)
400 g Farmi toorjuustu või ricottat
2 spl želatiini (kuhjaga)
150 ml mustika, viinamarja või kirsi mahla

Pealmine kate:

200 ml vahukoort
suhkur
marju

Valmistamine:

Võta 28 cm lahtikäiv koogivorm.
Mõõda kastrulisse või, kondenspiim ja tükeldatud šokolaad. Kuumuta kuni või ja šokolaad on sulanud. Lisa Amarula liköör ja sega ühtlaseks. Sega hulka tükeldatud küpsised. Suru mass tihedalt vormi põhja.(soovitatav mitte kasutada küpsetuspaberit :)
Vahusta vahukoor suhkrutega. Lisa hulka jogurt ja toorjuust - mikserda koostisosad väiksel kiirusel ühtlaseks.
Kuumuta mahl madalal temperatuuril ja lisa želatiin - kuumuta kuni sulanud. Lisa vedelik ülejäänud segule ja sega korralikult läbi. Vala vormi ja pane külmikusse tahenema. Soovitavalt hoida külmas üleöö. Järgmisel päeval kaunistada vahukoore ja marjadega.
Naudi!

Pildid pole just kõige paremad aga kook ise maitseb väga hästi. :)
Aitähh Merili retsepti eest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar