Esmaspäev, 17. september 2012

Lahtine tuunikalapirukas

Prantsuse köögist pärinev pirukas, mida on eriti kerge valmistada. Ajapuudusel võid poest osta valmis soolase muretaina (400 g). Serveeri koos toorsalatiga õhtusöögiks või tee-kohvi kõrvale.


Põhi:

75 g võid
2 dl jahu
2 spl külma vett
soola

Kate:

1 sibul
pisut õli
ürte (basiilik, petersell vms)
2 tk tuunikalakonserv vees
200-250 g riivitud juustu
3 muna
1 dl piima või kohvikoort
2 tomatit või 5 kirsstomatit

Sega toasoe või jahu ja soolaga. Lisa vesi ning töötle kiirelt tainaks. Suru see 28 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, laota koos ürtidega tainale. Jaga peale nõrutatud kalakonserv ning riputa riivitud juust. Klopi lahti munad, sega hulka piim või koor ning vala pirukale. Viimaks lao peale tomativiilud. Küpseta ahjus 200° juures 25 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar