neljapäev, 19. juuli 2012

Kanafilee tomatikastmes basiiliku ja kahe juustuga

 Mõnus moodus küpsetada kanaliha tomatikastmes. Suurte ja väikeste lemmik.

500 g kanafileed
2-3 küüslauguküünt
500 g tomatikastet (i love eco)
1 tl soola
1 spl suhkrut
peotäis värskeid basiilikulehti
100 g mozzarellat
100g Rimi riivitud Gouda juustu
oliiviõli
musta pipart

Kuumuta ahi 180-200 kraadini. Kuumuta oliiviõli keskmisel kuumusel, Lisa hakitud küüslauguküüned ja hauta kiirelt läbi. Lisa tomatikaste, sool, suhkur ja jahvatatud must pipar ning hauta vaiksel tulel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni kaste on paksenenud ja maitsed intensiivistunud. Sega juurde värsked hakitud basiilikulehed.
Samal ajal kuumuta teisel pannil veidi oliiviõli ja prae kanatükke paar minutit mõlemalt poolt. Tõsta ahjunõusse. Kalla kanale tomatikaste, pudista peale mozzarella ja riivitud juust. Küpseta ahjus umbes 25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar